evden eve nakliyat firmaları

Adım Adım Ev Taşıma Hazırlıkları

Evden Eve Nakliyat
Yeni bir ev, yeni bir başlangıçdır ve büyük ölçüde keyiflidir. Fakat ev taşıma hazırlıkları bazen son derece yıpratıcı olur, genellikle birkaç eşyanız zarar görür ve o kargaşada atlanan, unutulan birçok iş olur. Evden eve nakliyat firması seçiminde dikkatli davranmalı, işin ehli nakliyecilerden destek almalısınız.

Aşağıdaki adımları sırasıyla uygularsanız taşınma işlemini en acısız şekilde atlatabilir, yeni yaşamınıza keyifle başlayabilirsiniz.

Taşınmadan 1 ay önce

Kablolu ve dijital TV yayınlarınızı, telefon hattınızı ve diğer aboneliklerinizi taşımak için başvurun. Belediyeye giderek çevre temizlik vergilerinizi kapatın. Taşınma süresince devam etmeyeceğiniz kurs, spor salonu, klüp üyeliklerinizi dondurmak için önceden bilgilendirme yapın.

Son ayda kullanmayacağınız eşyalarınızı, örneğin, kitaplar, kışlık ya da yazlık giysiler, biblo ve diğer dekoratif objelerinizi yavaş yavaş paketlemeye başlayın.

Yeni evinize taşınacağınız günü ve tadilat süresini apartman veya site yönetimine bildirin. Taşınma gününüzü hafta içi olarak belirlediyseniz iş yerinizden izin isteyin.

Taşınmadan 2 hafta önce

Bir evden eve nakliyat şirketiyle anlaşın, taşınma koşullarını detaylarıyla görüşün. Abone olduğunuz dergilere, fatura gönderen banka ve diğer kurumlara adres değişikliği bildirin. Duvara monte raf üniteleri ve separatörleri sökmeye ve paketlemeye başlayın.

Taşınmadan 1 hafta önce

Apartman veya site aidatlarınızı kapatın. Bir hafta süresince kullanacağınız eşyalarınızı ayırıp diğerlerini kolilere yerleştirmeye başlayın. Kolilerin üzerlerine ispirtolu kalem ile, içlerindeki eşyalara göre yeni evinizdeki hangi odaya konacağını yazın. Yeni evinizde odalarınızın girişlerine kağıtlar asarak hangi oda olduğunu yazabilirsiniz. (Örneğin “Tolga’nın odası” yazısını hem evdeki odanın girişine asacağınız kağıda hem de Tolga’nın eşyalarının bulunduğu kolilerin üzerine yazın) Kırılacak eşyaların olduğu kolileri belirgin bir şekilde etiketlemeyi unutmayın.

Küçük ev aletleri ve temizlik aletlerini paketleyin. Yeni mutfak alışverişi yapmak yerine yemeklerinizi eldeki malzemelerle yapın ve buzdolabındaki yiyecekleri azaltın.

Yeni evinizdeki elektirik, su, telefon ve TV aboneliklerinizi açtırın ya da eski ev sahibinden devralın.

Taşınmadan 1 Gün Önce:

Eski evinizdeki son gecenizde ve yeni evinizdeki ilk sabahınızda kullanacağınız eşyalarınız haricindeki her şeyi paketlediğinizden emin olun.

Geride hiçbir şey bırakmamak için mutfak ve dolap raflarına, çekmecelere varana kadar en ücra köşeleri kontrol edin, ev taşırken dikkat edilmesi gerekenler hakkkında bilgi edinmek için makalemizi okumaya devam edin. Akşam perdelerinizi kapattığınızda tüllerinizi de çıkartarak paketleyin.

Taşınma Günü

Perdelerle avizeleri çıkartın ve paketleyin. Kolileri evden eve nakliyat aracına konmasını istediğiniz sıraya göre koridora dizin. Kırılacak eşyaların bulunduğu kolileri ayrı bir yere gruplayın. Koliler çıktıktan sonra tüm odalara tek tek bakarak son kontrolleri yapın.

Eşyalar görevliler tarafından nakliye aracına yerleştirilirken siz de su vanasını ve elektrik sigortasını kapatın. Anahtarlarınızı apartman veya site görevlisine teslim edin.

Artık taşınmaya hazırsınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder