evden eve nakliyat firmaları

Aksaray Evden Eve Nakliyat

Ev taşıma hazırlıkları, Aksaray evden eve nakliyat firmaları hakkında detaylı bilgi ve Aksaray evden eve nakliyat fiyatları hesaplama için Evden Eve Nakliyat Forum paylaşımlarını inceleyebilirsiniz. Evinizin kolayca taşınması ve nakliyecilerin Aksaray evden eve nakliyat kampanyalarından haberdar olmak için sosyal medya sayfalarımızı takip etmeyi unutmayın.


Aksaray, tuz üretimi, tekstil ve otomobil yedek parçaları sanayi ile tanınan bir ilimizdir. Zengin tarihi ve Kapadokya’ya yakınlığı sayesinde özellikle son yıllarda turizm faaliyetlerinde bir artış söz konudur. Aksaray’da onlarca tarihi kilise, Selçuklu ve Osmanlı zamanlarından kalma tarihi kervansaraylar, cami ve medreseler bulunmaktadır. Bölge çevresindeki Ihlara Vadisi de turist çekim merkezlerindedir. Şehir merkezi’nde birçok restoran bulunmaktadır.
Aksaray ili 8051 km² yüzölçümüne sahip olup nüfusu 396.084’tür. İl merkezinin adı da Aksaray’dır. Aksaray Tuz Gölü’ne yakın yerde yer alır ve yıllardır aktif olmayan volkanik Hasan Dağı ile de anılmaktadır. Ulu Cami gibi birçok tarihi eseri 14. yy.’a tarihlenmektedir. Kızıl Minare çekici dekoratif tuğlaları ile oldukça dikkat çekicidir. Selçuklu döneminin en önemli iki kervansarayı da bu bölgede bulunmaktadır. Bunlardan birisi Selçuklu Sultanı Alaahattin Keykubat tarafından yaptırılmış ve iyi korunmuş olan Sultanhan ki bu Aksaray’a 40 km. uzaklıkta yer alır. Bir diğer ise Nevşehir’ 15 km. uzaklıkta yer alan Agzıkarahan Kervansarayı'dır. Melendiz nehri Ihlara Vadisi’ni oluşturarak ona olağanüstü bir görünüm kazandırmıştır. Bizanslılar kayalara, kaya kilise olarak da adlandırılan kiliseler oymuşlar ve duvarlarını fresklerle süslemişlerdir. En önemlileri Daniel Kilisesi (Ağaçaltı), Yılanlı Kilise ve Sümbüllü Kilise’dir. Aksaray’a 45 km. uzaklıkta bulunan Güzelyurt da önemli bir turistik çekim merkezidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder